Competiție internă 2021 - EcoDONELA

    Competiție internă 2021

     

    EcoDONELA

     

    Tehnologii eco-inovative pentru obținerea de produse aglutenice cu pulpă de dovleac (Cucurbita maxima),

    destinate persoanelor cu alimentație specială – EcoDONELA

     

    REZUMAT

    Proiectul are ca obiectiv dezvoltarea unei tehnologii eco-inovative de obținere a produselor aglutenice cu pulpă de dovleac ecologic (Cucurbita maxima) destinate persoanelor cu alimentație special, respectiv celor cu intoleranță la gluten. Produsele aglutenice ecologice cu pulpă de dovleac elaborate în cadrul proiectului, vor fi realizate cu ingrediente gluten free obținute în agricultura ecologică, iar dovleacul va fi achiziționat din ferme ecologice locale. Pulpa de dovleac este un ingredient bogat în β-caroten, glucide, fibre alimentare, etc., cu proprietăți senzoriale speciale agreate de consumatorul român. Produsul finit, pe care dorim să îl obținem, va combina caracteristicile nutritive și terapeutice ale dovleacului cu cele ale făinurilor fără gluten. Produsele finite rezultate vor fi analizate din punct de vedere a stabilității în timp și o analiză a costurilor, validarea tehnologiei în vederea transferului tehnologic. Echipa proiectului intern EcoDonela este formată din cercetători, cadre didactice, masteranzi și studenți care își desfășoară activitatea în cadrul Facultății de Ingineria și Gestiunea Producțiilor Animaliere, Centrului de Cercetare pentru Studiul Calității Produselor Agroalimentare și Facultății de Horticultură..

    Acest proiect este finanțat de Universitatea de Științe Agronomice și Medicină Veterinară București, proiect 1267/30.07.2021, acronim EcoDonela.