Universitatea de Ştiinţe Agronomice şi Medicină Veterinară din Bucureşti, Asociația Studenților din USAMV și Centrul Cultural Studențesc a organizat, în perioada 10 – 16 august la Staţiunea de Cercetare – Dezvoltare pentru Viticultură şi Vinificaţie Pietroasa, Tabăra de sculptură “Ex Terra Aurum – 2017”.

  Studenţii universității s-au întâlnit pentru prima dată cu dalta şi piatra sub îndrumarea Maestrului Petre Virgiliu Mogoşanu, reputat sculptor și absolvent al “Accademia di Belle Arti di Carrara”, Italia.

  Fiecare student participant a pregătit câte un proiect care a fost analizat de către o echipă de specialişti, iar după selecţie, o parte dintre proiecte vor fi transpuse în piatră.

  Piatra provine de la Cariera din Năieni dar şi de pe Dealul Istriţa, unde în anul 1837, a fost descoperit Tezaurul “Cloşca cu puii de aur”.

  Partener al universităţii în acest proiect a fost Brico Depot care a pus la dispoziție uneltele și materialele de protecție necesare.

   

   


  Ești pasionat de sculptură sau pur și simplu vrei să afli dacă poate fi hobby-ul tău?

  Înscrie-te la Tabăra de Sculptură Ex Terra Aurum ce va fi organizată în perioada 10-16 august la SCDVV Pietroasa!

  Înscrierile se fac la adresa de email Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea. și Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea..

  Informații suplimentare pot fi solicitate la Prorectoratul Relații cu Studenții și Relații Internaționale, la Asociația Studenților din USAMV și la numărul de telefon: 0769.053.206.

  Tabara de Sculptura - Ex Terra Aurum