Universitatea Gh. Asachi din Iaşi i-a oferit rectorului USAMV Bucureşti, prof.univ.dr. Sorin Mihai Cîmpeanu titlul de Doctor Honoris Causa ca semn de recunoaştere a rezultatelor de excepţie în activitatea sa academică, de cercetare ştiinţifică şi management universitar.

    “Este o mândrie să primesc această distincţie de înaltă recunoaştere a activităţii pe care am depus-o. Suntem datori să contribuim la dezvoltarea durabilă a societăţii şi să sprijinim economia, iar aceste lucruri nu pot fi realizate decât prin educaţie/pregătire şi cercetare ştiinţifică. De aceea, toate resursele mi le îndrept spre perfecţionarea învăţământului superior şi cercetării ştiinţifice în domeniul agronomic şi asigurării calităţii acestora şi sper ca specialiştii pe care universitatea pe care o conduc astăzi să ducă mai departe această misiune.” a afirmat prof.univ.dr. Sorin Mihai Cîmpeanu.

    La sfârşitul alocuţiunii de mulţumire rectorul USAMV Bucureşti a susţinut o prezentare pe tema “Problematica dezvoltării învăţământului superior românesc în perspectiva anului 2020″, în care a adus în discuţie învăţământul performant, bazat pe cercetare şi corelat la necesităţile societăţii.