Proiectul „Ce sunt biotehnologiile?” a luat naștere la inițiativa studenților Alexandru Burcuș și Daniel Negoiță, de la Facultatea de Biotehnologii, împreună cu Asociația Studenților Biotehnologi, fiind o platformă online de informare și promovare a unui domeniu relativ nou în România și puțin cunoscut publicului larg, dar cu un impact vital în viețiile noastre, biotehnologiile.

  Care este scopul proiectului?
  Prin acest proiect fondatorii și-au propus să atragă cât mai mulți specialiști care pot să promoveze prin activitatea lor profesională biotehnologiile în rândul studenților și să stimuleze implicarea acestora în activități extra-curriculare, ajutându-i să dobândească abilități și competențe cu aplicabilitate în domeniul în care vor activa.
  “Ideea de a crea pagina a venit firesc, după ce am observat că acest domeniu deși vital este foarte puțin cunoscut. Am pus bazele acestei pagini și din dorința de a atrage cât mai mulți oameni capabili să dezvolte acest domeniu la noi în țară. Dorim astfel să creăm pe de-o parte o platformă online unde poți găsi ușor informații despre biotehnologii și domeniile adiacente, platformă acesibilă atât pentru cei care deja activează, dar și pentru cei care doresc să se îndrepte spre acest domeniu. Pe de altă parte, poate fi un mediu propice pentru interacțiunea și schimbul de idei între studenți și specialiști”, a spus Daniel Negoiță, unul dintre fondatori.

  Ce facem concret?
  “Concret, noi ne documentăm asupra biotehnologiilor și a celor mai noi descoperiri în domeniu, publicând apoi articole informative pe site-ul şi pagina noastră de Facebook. Cautăm diferite curiozități ale biotehnologiilor și le facem cunoscute prin platforma online pe care am creat-o. Încercăm astfel să oferim mediul prielnic pentru discuții, schimburi de idei și informații între studenți și specialiștii din domeniu.”, a spus Alexandru Burcuş.

  Contact
  Alexandru Burcuş
  Email: Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea.
  Telefon: 0766365137

  Daniel Negoiţă
  Email: Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea.
  Telefon: 0764615343