Miercuri, 22 iunie a.c, în Sala Senatului din cadrul Universității de Științe Agronomice și Medicină Veterinară din București a avut loc ceremonia de reînnoire a acordului dintre universitate și Academia de Științe Agricole și Silvice Hebei.

    Evenimentul a fost deschis de către rectorul universității, prof.dr. Sorin Mihai Cîmpeanu care a făcut o scurtă prezentare a universității.

    Delegația chineză a fost condusă de Guvernatorul Provinciei Hebei, Domnul Zhang Qingwei, care a prezentat delegația chineză și a făcut o scurtă prezentare a provinciei Hebei în care a surprins evenimente cu privire la dezvoltarea acestei provincii în ultimii ani. La eveniment au mai participat domnul Wang Huijun, Președinte al Academiei de Științe Agricole și Silvice Hebei, Doctor Honoris Causa al USAMV din București, precum și reprezentanți ai administrației Provinciei Hebei și ai Ambasadei Republicii Populare Chineze în România.

    Prin acest acord s-au pus bazele dezvoltarii relatiilor bilaterale de cooperare in domeniul educatiei, al cercetarii stiintifice in agricultura in domenii de interes comun, precum si a celor comerciale.