Studenţii şi cadrele didactice din USAMV București au participat marți 20 martie, între orele 12.00-14.00 la evenimentul anual ,,Picnic Poetic-Haikunoi 2018″, organizat cu ocazia Zilei Francofoniei de către Institutul francez din România.

  La ediția de anul acesta a evenimentului, organizată în sera HORTINVEST începând cu ora 12:45, au fost prezenți domnul Martial Adam, Prim consilier în cadrul Ambasadei Franței, domnul Mohamed Ketata, Directorul regional pentru Europa centrală și de Est și domnul Daniel Constantin, fost Ministru al Agriculturii.

  Toți cei prezenți au avut posibilitatea de a se exprima într-o limbă familiară şi foarte îndrăgită în România, prin intermediul creaţiilor poetice, evenimentul fiind şi o oportunitate de promovare a limbii şi culturii franceze în rândul tinerilor români.  

  Evenimentul a fost precedat de inaugurarea Centrului de Reușită Universitară din USAMV București înființat împreună cu Agenția Universitară a Francofoniei (AUF) în prezența invitaților speciali și a Rectorului USAMV București, prof. dr. Sorin Mihai Cîmpeanu, ai reprezentanților comunității academice și a responsabilului CRU USAMV București, domnul Cristian Cosmin.

  Ceremonia de inaugurare a avut loc la Centrul de Consiliere și Orientare în Carieră AgriCons-AgriTin, din cadrul Campusul Agronomie-Herăstrău, Bd. Mărăști nr. 59, începând cu ora 12:15, la finalul căreia a avut loc proiecția unui film francez pentru studenții Universității, activitate organizată de către Departamentul de limbi străine din cadrul USAMV București.

  În deschiderea festivității domnului Mohamed Ketata, Directorul regional pentru Europa centrală și orientală, a susținut un discurs prin care saluta inițiativa inaugurării Centrului de Reușită Universitară, sperând ca în acest fel tinerii studenți să fie implicați în cât mai multe activități și să se alăture comunității francofone din lume.

  Cu această ocazie și-a exprimat aprecierea față de activitățile pe care domnul prof.dr. Sorin Mihai Cîmpeanu le-a întreprins în calitate de Președinte al AUF, dar și față de buna colaborare atât cu USAMV București, cât și cu restul universităților din regiunea Europei centrale și orientale.

  Mesajul adresat de Rectorul USAMV București și Președinte al AUF,  prof. dr. Sorin Mihai Cîmpeanu, a subliniat importanța comunității francofone în procesul internaționalizării învățământului din România. De asemenea, a menționat faptul că USAMV București deja are o linie cu predare în limba franceză în cadrul Facultății de Medicină Veterinară, felicitând cu această ocazie studenții și cadrele didactice pentru efortul susținut în această direcție și sperând ca pe viitor oferta educațională în limba franceză să se diversifice.

  Domnul Martial Adam, Prim consilier în cadrul Ambasadei Franței a transmis felicitări comunității academice cu ocazia inaugurării centrului, subliniind anvergura acestui eveniment organizat cu ocazia Zilei Francofoniei.

  Studenții Universității au fost reprezentați de Șerban Rădulescu, student la Facultatea de Agricultură, care și-a exprimat încântarea față de deschiderea și oportunitățile oferite de înființarea Centrului de Reușită Universitară în USAMV București, prin intermediul căruia vor avea acces mult mai ușor și rapid la activitățile organizate de AUF și la bursele pentru studenții francofoni.

  La eveniment au putut participa, prin intermediul unei conexiuni online, reprezentanți ai Universității de Ştiinţe Agricole şi Medicină Veterinară din Cluj-Napoca și ai Universității din Craiova.

  Festivitatea a continuat cu celebrarea Zilei Francofoniei, unde invitații și membrii comunității academice au fost invitați la un Picnic Poetic la căldură, dar totuși în natură, în sera de cercetare HORTINVEST.

  ,,Picnic Poetic-Haikunoi″ este un eveniment cu tradiție pentru comunitatea francofonă, ajuns la cea de-a 4-a ediție, unic pe plan mondial, un mijloc original pentru francofoni şi francofili de a-şi afirma pasiunea pentru limba franceză, la care USAMV București se bucură să fie partener. Activitățile specifice sunt organizate într-un cadru atractiv, fiind o excelentă oportunitate de încurajare a studiului limbii franceze și schimbului de idei dintre membrii comunității francofone.

   

   


   

  Studenţii şi cadrele didactice din USAMV sunt invitate să participe la evenimentul ,,Picnic Poetic-Haikunoi 2018″, marți 20 martie, între orele 12.00-14.00, în cadrul manifestărilor dedicate Lunii Francofoniei, în prezența domnului Martial Adam, Prim consilier în cadrul Ambasadei Franței.

  Evenimentul va debuta cu inaugurarea Centrului de Reușită Universitară din USAMV București înființat împreună cu Agenția Universitară a Francofoniei (AUF). Ceremonia de inaugurare va avea loc la Centrul de Consiliere și Orientare în Carieră AgriCons-AgriTin, din cadrul Campusul Agronomie-Herăstrău, începând cu ora 12:15 și va continua cu activitățile organizate în cadrul Picnicului Poetic, în sera HORTINVEST.

  ,,Picnic Poetic-Haikunoi″ este un eveniment cu tradiție pentru comunitatea francofonă, ajuns la cea de-a 4-a ediție, unic pe plan mondial, un mijloc original pentru francofoni şi francofili de a-şi afirma pasiunea pentru limba franceză, la care USAMV București se bucură să fie partener. Activitățile specifice sunt organizate într-un cadru atractiv, fiind o excelentă oportunitate de încurajare a studiului limbii franceze și schimbului de idei dintre membrii comunității francofone.

  Haikunoi să sărbătorim Luna Francofoniei!