CIFRE (Conventions Industrielles de Formation par la Recherche) oferă burse doctorale pentru perioade complete de 3 ani sau perioade mai scurte de timp, în co-tutela între o universitate şi o companie franceză.
  CIFRE a fost înfiinţat în 2009 şi a ajuns la aproximativ 20.000 de doctoranzi care şi-au încheiat doctoratul beneficiind de acest tip de burse.
  Bursele se realizează prin contract cu o întreprindere / companie din Franţa în cadrul căreia doctorandul desfaşoară activităţi de cercetare şi este remunerat, salariul mediu în anul 2015 a fost de aproximativ 28.972 Euro.
  Acest tip de burse acoperă toate domeniile / disciplinele şi este deschis tuturor naţionalităţilor.
  Selecţia dosarelor, precum şi administrarea programului de burse CIFRE se face de către ANRT (Association Nationale de la Recherche et de la Technologie) în subordinea Ministerului Învăţământului Superior şi al Cercetării din Franţa.

  Detalii cu privire la program, eligibilitate, dosar de aplicatie, candidaturi se găsesc în link-ul de mai jos (ataşat este doar un flyer cu informaţii scurte de prezentare CIFRE): www.anrt.asso.fr/fr/espace_cifre/accueil.jsp.

  Persoana de contact: dl. Guilhem Frescaline PhD, responsabil program doctoral CIFRE din cadrul ANRT, Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea.

  Pliant de prezentare