Premiul Didier-Noël Carlotti (DCA)

   

  Șef Lucrări Dr. Vițălaru Bogdan Alexandru, membru al comunității academice a USAMV București, profesor la Facultatea de Medicină Veterinară a devenit laureatul Premiului Didier-Noël Carlotti (DCA), oferit de către FECAVA în 2019, întreaga sa activitate fiind recunoscută la nivel internațional.
  DCA este denumit după un celebru medic veterinar, care a inițiat FECAVA și a fost primul președinte al acestei Societăți. Premiul este acordat anual unui membru FECAVA, care lucrează în domeniul medicinii veterinare pentru animale de companie, care a oferit servicii de excepție în domeniile comunicării inter-profesionale și/sau educaționale, mai ales în domeaniul educației continue pentru medicii veterinari pentru animale de companie din Europa.

  Dr. Bogdan-Alexandru Vițălaru este Șef Lucrări la Facultatea de Medicină Veterinară, din cadrul USAMV București. De-a lungul anilor a scris peste 100 de lucrări științifice despre chirurgie oncologică, dializă, hemodializă și urgențe, 4 cărți despre urgențe la animale mici și ultima sa carte despre dializă peritoneală a fost, de asemenea, publicată în limba engleză în peste 20 de țări europene. În colaborare cu B. Braun România în cadrul Facultății de Medicină Veterinară, a deschis prima Clinică de Hemodializă Veterinară din România și una dintre puținele din Europa de Est. De asemenea, a înființat Societatea Română de Nefrologie Veterinară și este președintele acesteia de peste cinci ani.

  De peste opt ani este lider european în oferirea educației continue a  medicilor veterinari - fiind lector pe teme de urologie, nefrologie și terapii de substituție renală și a inițiat un program de workshopuri și seminarii pe tema pacienților renali în România, Bulgaria, Polonia, Croația, Slovenia, Serbia, Malta, Ucraina, Republica Moldova, Italia și Turcia.

  Dr. Bogdan-Alexandru Vițălaru este membru în consiliul de administrație al unor publicații de prestigiu din România, membru în Boardul AMVAC, director FECAVA pentru România, ambasador FECAVA și ambasador ROVECCS și a fost selectat pentru această înaltă distincție de către Comitetul DCA, sub conducerea directorului FECAVA al AFVAC, Claude Beata, premiu pe care l-a primit la ceremonia de deschidere a celei de-a 25-a EuroCongress a FECAVA din St. Petersburg.