Workshop „Modul Sustenabil Demonstrativ"

   

  Workshop-ul intitulat „Modul Sustenabil Demonstrativ” a fost desfăsurat pe tot parcursul zilei de 15 Nov. 2019, în cadrul USAMVB, mai precis în Parcul Dendrologic din incinta Campusului Agronomia.

  Lucrările au început prin prezentarea companiilor furnizoare de material dendro-floricol din Olanda și a speciilor destinate compoziției vegetale din cadrul modulului sustenabil demonstrativ.

  În acest context a fost prezentat locul unde urma să se desfășoare workshop-ului, adică Parcul Dendrologic din cadrul Campusului Agronomia - un produs al conceptiei studentilor peisagiști, pus în practică în cadrul unui parteneriat public-privat, parc aflat incă în faza de final al execuției și finisaje.

  La lucrările workshop-ului au participat, pe lângă oaspeții noștri din Olanda, reprezentanți ai Universității de Arhitectură și Urbanism Ion Mincu, ai Administrației Publice Lacuri Parcuri și Agrement, studenți din cadrul facultatilor și a specializărilor USAMV (Peisagistică, Horticultură, Management), cât și membrii ai comunității locale.

  Scopul declarat al lucrărilor a fost schimbul și transferul de cunoștințe profesionale, sprijinul instituțional, pentru crearea unor modele de bună practică, care pot fi folosite în viitor pentru crearea sau activarea peisajelor urbane sustenabile.

  Astfel, timp de 5 ani, acest modul de compozitie vegetală sustenabilă va intra într-un proces continuu de monitorizare, în urma căruia vor fi selectate, pe criterii  de calitate și rezistență, specii cu amplitudine mare de adaptare la condițiile de poluare urbană.

  Întregul proces de pregătire și promovare a activităților acestui workshop a fost  susținut, în cadrul USAMV, de o echipă de bază formată din studenții anului 3 Peisagistică, ajutati cu mult entuziasm de studenții de la programele de Horticultură și Management, cărora le mulțumim foarte mult pentru totala implicare și interesul major manifestat pe toată durata lucrărilor.

   

  De aici puteți descărca: