Proiect Moara Domnească

     

     

    Universitatea de Științe Agronomice și Medicină Veterinară din București – Stațiunea Didactică Belciugatele, în parteneriat cu Syngenta au inaugurat luni, 15 octombrie Centrul Interra® Farm în România, care are ca scop pregătirea studenţilor agronomi, respectiv generaţiile viitoare de specialişti. Astfel, prin acest concept se urmăreşte cunoașterea şi utilizarea durabilă a produselor de protecţie a plantelor în simbioză cu bunele practici de mediu.

    Conceptul Interra® Farm Network este un proiect complex care se derulează în 9 ţări din Europa, fermele în care este implementat devenind adevărate centre de formare a expertizei pentru producătorii agricoli, tocmai pentru a le oferi acestora cele mai recente informații.

    La evenimentul de la Moara Domeanscă au aprticipat specialişti din domeniu, reprezentanţi ai asociaţiilor profesionale, jurnalişti, studenţi, dar şi fermieri. Au luat cuvântul domnii prof. univ. dr. Sorin Cîmpeanu, Rectorul USAMV Bucureşti, Costel Mihalaşcu, Directorul Staţiuniii Didactice Belciugatele, Sergiu Staicu, Director General Syngenta România şi Republica Moldova, precum şi doamna Paulina Gabor, Director General al Autorităţii Naţionale Fitosanitare, care a vorbit despre dezvoltarea durabilă a produselor de protecţia plantelor.