Joi, 10.12.2015 a avut loc prima întâlnire a Clubului de Ornitologie AVES din acest an universitar.

  Clubul de Ornitologie AVES

  După cuvintele de bun venit rostite de către domnul prorector Stănică Florin, coordonatorul clubului, Cosmin Mihai, a prezentat o retrospectivă a activităților desfăşurate anul trecut: observarea şi monitorizarea păsărilor sălbatice în diferite ecosisteme naturale, dar și în parcuri și livezi (Călăraşi, Bucureşti, Ilfov), confecționarea, amplasarea şi monitorizarea cuiburilor artificiale și hrănitorilor în Campusul Agronomie-Herăstrău, excursie tematică în Județul Călărași și Zona protejată Văcărești etc.

  Clubul de Ornitologie AVES

  Invitatul special, Valentin Marin, reprezentantul Societăţii Ornitologice Române(SOR), ne-a împărtăşit din cunoştinţele sale despre speciile de păsări care ne pot vizita hrănitorile pe timp de iarnă. Aceste păsări sunt deosebit de frumoase, dar şi utile pentru protecţia plantelor. Au fost prezentate numeroase tipuri de hrănitori dar și o gamă largă de semințe, fructe și legume care pot fi folosite în hrănirea păsărilor în sezonul rece. Domnul Marin, a făcut și o scurtă prezentare a viitoarelor proiecte SOR, care includ amplasarea mai multor hrănitoare în parcurile din Bucureşti şi informarea cetăţenilor despre importanţa şi protecţia păsărilor sălbatice. Membrii Clubului AVES vor fi implicați activ în aceste acțiuni.
  Societatea Ornitologică Română(SOR) este partenerul USAMV București, iar domnul Valentin Marin este responsabil de proiect din partea SOR la Clubul de Ornitologie AVES.

  Clubul de Ornitologie AVES

  În continuare, s-au făcut propuneri pentru programul clubului din acest an și s-a ales comitetul de organizare a clubului. Pentru activitatea de logistica fiind ales studentul Dan Mihele, pentru comunicare, promovare și imagine studentele Alexandra Sandulescu si Alexandra Radu iar fotograful oficial este Alexandra Radu.
  La sfârşitul întâlnirii a avut loc o tombolă a cărei câştigătoare a fost studenta Iscru Giulia de la Facultatea de agricultura, Specializarea Biologie, care a intrat în posesia unei hrănitori pentru păsări. Ea a fost bucuroasă şi entuziasmată de cadoul primit şi credem că şi păsările care vor beneficia de hrana pusă în hrănitoare.

  Clubul de Ornitologie AVES

  Pe lângă acumularea de noi cunoştinţe, interacţiunea cu specialişti din domeniul ornitologic şi vizitarea unor zone de interes avifaunistic, în clubul Aves îţi poţi forma prietenii şi discuta cu persoane pasionate ca şi tine!

  Clubul de Ornitologie AVES

  Te aşteptăm la următoarea întâlnire a clubului de pe data de 21.01.2016 la ora 17:00 în amfiteatrul Bpb al Facultăţii de Horticultură!

  Clubul de Ornitologie AVES

  Pentru a afla cum te poţi înscrie în Clubul de Ornitologie şi pentru alte informaţii, vizitează grupul de pe facebook: Clubul de Ornitologie AVES
  Dacă vrei să vezi mai multe fotografii vizualizează albumul de pe facebook – Întâlnire de club 10.12.2015