Vineri, 28 octombrie, începând cu orele 10.00, în Aula “P.S. Aurelian”, d.na Ruxandra Cosma, bursier ambasador al Fundației germane Alexander von Humboldt pentru România, va face o prezentare a burselor și programelor de cercetare ale Fundației mentionate​.

  Fundația Alexander von Humboldt promovează cooperarea stiintifică între cercetători străini și germani la nivel de excelentă​.

  Anual, se acordă prin competiție internatională,​ peste 700 de burse de cercetare și premii, sub forma unui stagiu de cercetare între 6 și 24 de luni, într-un institut german ori într-o universitate germană.

  Programele sunt diferențiate după momentul parcursului academic.

  Bursele de cercetare se adresează post-doctoranzilor ​ (pană în 4 ani de la finalizarea doctoratului)​ și cercetătorilor cu experientă (pană în 12 ani de la finalizarea doctoratului și obținerea titlului de doctor), premiile de cercetare se acordă prin nominalizare de către un cercetător german, institut de cercetare german ori o universitate​ din Germania, prin competiție, cercetătorilor experimentați, cu rezultate recunoscute în plan internațional.

  Nu există cote de tară, nici cote pentru diferitele discipline academice. Nu există termene de depunere a candidaturilor.

  După prima finanțare a unui stagiu de cercetare, programele pentru alumni sprijină în mod flexibil carieră și dezvoltarea humboldtienilor.

  Cunoașterea limbii în momentul depunerii candidaturii nu este necesară pentru științele naturii/științele exacte, este insă o condiție pentru științele umaniste.