Competiție internă 2022
Tehnologie de producere a microplantulelor aromatice într-un sistem inovativ de cultivare
(MICROLED)
REZUMAT
Scopul proiectului MICROLED este testarea unei tehnologii de producere a microplantulelor (sprouts sau microgreens) aromatice de măcriș sau busuioc într-un eco-sistem inovativ de cultivare.
DATE GENERALE
Titlul proiectului: TEHNOLOGIE DE PRODUCERE A MICROPLANTULELOR AROMATICE ÎNTR-UN SISTEM INOVATIV DE CULTIVARE
Acronim proiect: MICROLED
Tipul proiectului: Proiecte interne/ Competiție Internă
Autoritatea contractanta: USAMV București
Contract nr.: 1067/15.06.2022
Cod proiect: 2022-0008/16.05.2022
Valoarea proiectului: 75.000 lei
Durata proiectului: 17 luni
Perioada de derulare: 15.06.2022 – 15.11.2024
Director de proiect: Șef lucrări dr. Livadariu Oana
OBIECTIVE
Obiectivul principal al proiectului este realizarea și testarea unei tehnologii de producere a microplantulelor (sprouts sau microgreens) aromatice de măcriș sau busuioc într-un eco-sistem inovativ de cultivare.
Obiectivele secundare ale proiectului sunt:
- Studiu preliminar privind realizarea și testarea sistemului eco-inovativ de cultivare pentru producere a microplantulelor (sprouts sau microgreens) aromatice de măcriș sau busuioc;
- Optimizarea și validarea sistemului eco-inovativ de cultivare pentru producere a microplantulelor (sprouts sau microgreens) aromatice de măcriș sau busuioc.
ECHIPA DE CERCETARE
Echipa de cercetare a proiectului este compusă din:
- Universitatea de Ştiinţe Agronomice şi Medicină Veterinară din Bucureşti
- Facultatea de Biotehnologii
- Șef lucrări dr. Livadariu Oana – Director de proiect
- Prodecan Prof. univ. dr. Băbeanu Narcisa Elena
- Șef lucrări dr. Sicuia-Boiu Oana-Alina
- Drd. Barbu Lavinia-Diana-Nicoleta
- Centrul de cercetare pentru studiul calității produselor agroalimentare
- Conf. univ. dr. Peticilă Adrian-George
- CS III dr. ing. Constantin Carmen
- CS III dr. ing. Dobrin Aurora
- CS dr. chim. Ion Violeta
- CS drd. Venat Oana
- ACS drd. Nicolae Cătălina
- Facultatea de Horticultură
- Conf. univ. dr. Lagunovschi-Luchian Viorica
- Șef lucr. dr. Badea Monica
REZULTATE
Principalele rezultate obținute se referă la:
- realizarea și testarea unei tehnologii de producere a microplantulelor (sprouts sau microgreens) aromatice de măcriș sau busuioc într-un eco-sistem inovativ de cultivare;
- depunerea unei cereri pentru brevet de invenție în 2023;
- participarea la două manifestări științifice internaționale în 2023;
- o lucrare ISI care a fost publicată în 2023 (https://horticulturejournal.usamv.ro/pdf/2023/issue_1/Art97.pdf) și
- o lucrare ISI care a fost acceptată la publicare în 2023.
Principalele rezultate în așteptare se referă la:
- diseminarea rezultatelor prin două articole care vor fi trimise spre publicare la reviste de tip ISI Emerging Sources Citation Index/ ISI Proceedings.
ACTIVITĂȚI
A.1. Etapa 1 de implementare a proiectului (15 iunie 2022 – 15 decembrie 2022)
- A.1.1. Realizarea și testarea sistemului eco-inovativ
- A.1.2. Determinări biochimice ale microplantulelor
- A.1.3. Încărcătura microbiană a substratului și a microplantulelor
- A.1.4. Coordonare și raportare
A.2. Etapa 2 de implementare a proiectului (15 decembrie 2022 – 15 noiembrie 2023)
- A.2.1. Optimizarea și caracterizarea sistemului eco-inovativ
- A.2.2. Determinări biochimice ale microplantulelor
- A.2.3. Încărcătura microbiană a substratului și a microplantulelor
- A.2.4. Coordonare, diseminare și raportare
CONTACT
Universitatea de Ştiinţe Agronomice şi Medicină Veterinară din Bucureşti
Facultatea de Biotehnologii
Adresa: Bd. Mărăşti, Nr. 59, Sector 1, Bucureşti, 011464
Director proiect: Șef lucrări dr. Livadariu Oana
- E-mail: Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea.
Pentru orice detalii legate de proiect, vă rugăm, să ne contactaţi prin e-mail.