Campusuri USAMV
  USAMV București oferă studenților săi un mediu academic modern, efervescent și intercultural, menit să susțină atât dezvoltarea personală, cât și profesională în domenii de actualitate, importante pentru dezvoltarea economiei unei societăți. Universitatea noastră și-a propus să răspundă nu numai laturii profesionale ale vieții de student, ci și celei personale. Condițiile, la nivel european, pentru formarea profesională, sunt dublate de condiții, la fel de bune, de locuire și de petrecere a timpului liber în cele două campusuri – „Agronomie – Herăstrău” și „Medicină Veterinară – Cotroceni” (cămine, complexuri agroalimentare, sală și terenuri de sport, Parc Dendrologic, Grădină Botanică, câmpuri didactice și experimentale).
  1. Prezentare generală
  2. Campus Agronomie – Herăstrău
  3. Campus Medicină Veterinară – Cotroceni

  Instrucțiuni privind decontarea abonamentelor de transport în comun STB pentru studenții înmatriculați la programele de studii universitare de licență, master și doctorat, învățământ cu frecvență, din cadrul Universității de Științe Agronomice și Medicină Veterinară din București - ANUL UNIVERSITAR 2020-2021

  USAMV București oferă studenților săi un mediu academic modern, efervescent și intercultural, menit să susțină atât dezvoltarea personală, cât și profesională în domenii de actualitate, importante pentru dezvoltarea economiei unei societăți.

  Universitatea noastră și-a propus să răspundă nu numai laturii profesionale ale vieții de student, ci și celei personale. Condițiile, la nivel european, pentru formarea profesională, sunt dublate de condiții, la fel de bune, de locuire și de petrecere a timpului liber în cele două campusuri – „Agronomie – Herăstrău” și „Medicină Veterinară – Cotroceni” (cămine, complexuri agroalimentare, sală și terenuri de sport, Parc Dendrologic, Grădină Botanică, câmpuri didactice și experimentale).

  Campus Agronomie – Herăstrău

   

   

  Campusul „Agronomie-Herăstrău”, situat în apropierea parcului bucureştean cu același nume, are o suprafaţă de 38 de hectare, în incinta căruia se află şase din cele şapte facultăţi ale universității:

  • Facultatea de Agricultură
  • Facultatea de Ingineria și Gestiunea Producțiilor Animaliere
  • Facultatea de Zootehnie
  • Facultatea de Îmbunătățiri Funciare și Ingineria Mediului
  • Facultatea de Biotehnologii
  • Facultatea de Management, Inginerie Economică în Agricultură și Dezvoltare Rurală.

  Campusul mai cuprinde câmpuri didactice experimentale (de viticultură, pomicultură și legumicultură), Centrul de cercetare pentru studiul calității produselor agroalimentare și sera Hortinvest, Parcul dendrologic, Grădina botanică, terenuri de sport și nouă cămine modernizate și utilate complet unde studenții au posibilitatea de a se caza pe durata studiilor.

  Complexul alimentar „Agronomie” cuprinde o sală de mese pentru studenţi, două restaurante („Rustic” şi „Salonul Albastru”), trei săli de conferinţe şi o terasă de vară unde aceștia pot servi masa chiar în incinta campusului.

  Biblioteca centrală, situată în clădirea Facultății de Îmbunătățiri Funciare și Ingineria Mediului, oferă condiții optime de lectură, având un impresionant fond de carte ce cuprinde colecții enciclopedice și o gamă variată de publicații științifice destinate dezvoltării și aprofundării cunoștințelor.

  În campus se află și o biserică studențească de rit creștin ortodox care asigură serviciul religios.

  Poliţie Campus

  Adresă: Bd. Mărăști nr.59, sector 1, București

  Campus Medicină Veterinară – Cotroceni

   

   

  Campusul „Medicină Veterinară – Cotroceni”, cu o suprafaţă de 5,5 hectare, este amplasat în cartierul cu acelaşi nume, în centrul Bucureştiului, în imediata vecinătate a Palatului Parlamentului. În incinta campusului se află:

  • Facultatea de Medicină Veterinară (FMV)
  • Biblioteca FMV
  • Institutul de Medicină Comparată
  • Clinica facultăţii și laboratoarele
  • Farmacia Veterinară FMV
  • Asociația Medicilor Veterinari din România.

  Clinică Veterinară Universitară este dotată cu echipamente medicale de înaltă performanţă și funcţionează permanent, asigurând condiţii ideale pentru ca toţi studenţii să-şi însuşească deprinderile practice pe care le presupune viitoarea lor profesie. Campusul este prevăzut cu un cămin modern echipat ce asigură cazare pentru 200 de studenţi și două cantine unde studenții pot servi masa.

  Biblioteca FMV are o modernă sală de lectură cu acces gratuit la internet și cuprinde un număr de peste 180.000 publicații de specialitate.

  Adresă: Splaiul Independenței nr. 105, sector 5, București